Suomen paras lakimies

05.10.2014
Kaikki lähtökohtaisesti haluavat parasta. Oli kysymys sitten Tekniikan Maailman testivoittajagrillistä taikka parhaasta hinta-laatusuhteesta farkuissa. Parhaus on hieno tavoite kaikille valinnoille, mutta tämän parhauden arviointi on objektiivisesti lähes mahdotonta. Vain harvat asiat ovat tarkasti mitattavissa, joten parhaus on korostuneen subjektiivinen käsite. Kuka sitten on Suomen paras lakimies? Ainoa oikea vastaus kysymykseen on: Riippuu tilanteesta.

Asianajaja Jarkko Männistö kirjoitti toimistonsa nettisivuille blogikirjoituksen Suomen parhaasta asianajajasta. Kirjoitus korosti parhaimman sijaan sopivimman asianajajan etsimistä. Männistö myös korosti asiantuntemuksen, aikataulujen ja henkilökemioiden merkitystä valintaprosessissa.

Asiantuntemus tarkoitti tässä yhteydessä asiantuntijan kokemusta ja tietotaitoa kyseisen juridisen ongelman kanssa ja aikataulut, sitä riittääkö asianajajalla aika hoitaa toimeksianto asiallisesti ja kohtuullisessa ajassa. Henkilökemioilla luonnollisesti on aina merkitystä kun ollaan ihmisten kanssa tekemisissä ja tämä ominaisuus korostuu varsinkin stressaavimmissa toimeksiannoissa.  

Blogikirjoituksen aihetta voidaan laajentaa koskemaan koko yksityispuolella toimivaa juristikuntaa. Paras lakimies on siis tilanteesta riippuen, asiantuntemuksen, aikataulujen ja henkilökemiat huomioiden, sopivin lakimies. Tähän sopivuuteen on hyvä lisätä myös lakimiehen hintataso, koska kustannus on yksi lakimieheen valintaan vaikuttava realiteetti aina kun asiakas itse maksaa laskun.  

Parhaan lakimiehen määritelmä on Lakivälityksessä yksi oleellisimmista työkaluistamme, kun mittaamme sitä miten palvelumme onnistuu toiminnassaan. Parhaan asiakkaalle mahdollisen lakimiehen etsintä Lakivälityksestä perustuu tarjouspyynnön tekemiseen palvelussa. Tarjouspyyntöön annetut tarjoukset antavat käyttäjälle kokonaiskuvan tarjolla olevista lakimiehistä, joista sitten voi valita parhaaksi mieltämänsä itselleen. Kysymmekin itseltämme jatkuvasti, löytävätkö käyttäjämme palvelusta heille ITSELLEEN parhaan lakimiehen ja tällä mittaamme palvelumme laatua.Kirjoittaja on Future Lawyers Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja lakivälittäjä