Lakivälitys.fi pääsi Suomenlaki.comin Juristikirjeeseen

28.05.2014
Meistä tehtiin lyhyt juttu Talentumin Suomenlaki.comin lähettämään viikoittaiseen uutiskirjeeseen. Juttu perustui toimarimme Villen antamaan haastatteluun.

Alla koko juttu lainattuna Suomenlaki.comista.

Lakivälitys.fi on kolmen pian valmistuvan turkulaisen oikeustieteen ylioppilaan startup-yritys. Idea on luoda juridiikan toimeksiantojen markkinapaikka.

Idea on yksinkertainen.

Juridisten toimeksiantojen markkinapaikka, joka muodostuu juristihakemistosta ja tarjouspyyntöpalvelusta. Juristit voivat listautua palveluun ja kertoa erikoisalansa. Juridiikan palveluja kaipaavat asiakkaat voivat esittää oikeudellisen ongelmansa palvelussa, ja se välitetään kyseisen oikeudenalan taitajille, joiden tekemistä tarjouksista toimeksiantaja voi valita itselleen parhaan.

”Palvelun tarkoitus on löytää asiantunteva lakimies oikeaan hintaan”, palvelun kehittäneen Future Lawyers Oy:n toimitusjohtaja Ville Kaituri, 24, kertoo. Muut osakkaat ovat Samuli Rantanen ja Niko Markkanen, hekin oikeustieteen ylioppilaita. Markkasen osaamiseen kuuluu myös koodaaminen ja sivuston ulkoasu ja päivittäminen.

Yritysidea syntyi vasta viime syksynä, ja tänä keväänä Future Lawyers valittiin Boost Turku! -yrityshautomoon. Palvelu lanseerattiin toukokuussa, ja sinne on nyt kirjautunut 20−30 juristia.

Lakimieshakemistoon kuuluminen on ilmaista. Ensi vuodesta toimeksiantojen saaminen palvelun kautta maksaa.

”Englannissa ja Yhdysvalloissa on samantyyppisiä palveluja, mutta tietääksemme ei yhtäkään täysin samanlaista.”

* * *

Kiitos tästä Suomenlaki.comin Heini Larrokselle. Heinin alkuperäiseen juttuun voi tutusta linkistä: http://www.suomenlaki.com/juristikirje/juridiikan+startup+valittaa+juristeille+toimeksiantoja/a2250228


Juristikirjeen voi tilata osoitteesta: http://www.suomenlaki.com/